حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  12 آذر 1403
حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  12 آذر 1403
0

تست استعدادیابی

پیش از توضیح تست استعداد یابی ، ضرورت انجام تست استعدادیابی را برای شما توضیح خواهیم داد. شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که چرا استعدادیابی برای هر انسانی ضروری است؟ چرا باید تست استعدادیابی بدهم؟

چرا استعدادیابی برای هر انسانی ضروری است؟

بزرگ‌ترین ترس ما این است که پس از سال‌ها زندگی، وقتی به پشت سر خود نگاه می‌کنیم، احساس کنیم از تمام پتانسیل‌ها و نقاط قوت خود استفاده نکرده‌ایم و یا اگر استعداد کودک خود را کشف نکنیم و مسیر را اشتباه برود به خاطر همین ترس ها، مهم‌ترین سؤال آدم ها در ۲ قرن اخیر این بوده است: چگونه می‌توانم استعدادهایم را کشف کرده و پرورش دهم؟

از طرف دیگر، بزرگ‌ترین آرزوی همه ما این است که حس موفقیت را تجربه کنیم. موفقیت برای اکثر ما این است که استعدادها ، علایق ، توانایی‌ها و ارزش‌های خود را شناخته، شغل متناسب با آن را از طریق مشاوره شغلی کشف کرده و از طریق درآمد به دست آمده، به تمام آرزوهای خود جامه عمل بپوشانیم. مثل آرزوی خرید ماشین بنز یا بوگاتی، خرید ویلای رو به دریا، پنت هاوس ۷۰۰ متری یا کمک مبلغ کلان به یک خیریه.

از این رو می توانید برای کشف استعداد های خود و شناخت انواع استعدادهایتان از تست استعدادیابی اُکانر استفاده نمایید.

شخصی که نقاط قوت نسبی و استعدادهای خود را می شناسد، در این گستره جهانی فرصت ها، انتخاب های هوشمندانه تری دارد. (جانسون اوکانر)

استعدادیابی
استعدادیابی

تست استعدادیابی اُکانر

در زمینه استعداد یابی، جانسون اوکانر و هوارد گاردنر از افراد بسیار تاثیرگذار به ترتیب در زمینه های استعدادیابی بزرگسالان و استعدادیابی کودکان بوده‌اند. این تست استعدادیابی بر اساس روانسنجی و استعدادسنجی به عنوان ملزومات یکدیگر طراحی شده است.

تست استعداد یابی اکانر بر شناخت توانایی‌ها و علایق فردی و استعداد وی در کنار شناخت شخصیت فرد تمرکز میکند. شناخت شخصیت افراد شامل بررسی هوش هیجانی ، انعطاف‌پذیری و نحوه برقراری ارتباط افراد، چگونگی کنترل اضطراب و استرس و خلاقیت می باشد. این جمله مشهور که به انیشتین منسوب است، اهمیت این استعدادیابی و شناخت شخصیت را برای ما آشکار می سازد:

“همه افراد نابغه هستند. ولی اگر ما بخواهیم در مورد نبوغ یک ماهی بر اساس توانایی‌اش در پریدن بر روی شاخه‌ درخت قضاوت کنیم، آن ماهی در تمام طول زندگی‌اش خود را یک احمق خواهد دانست.”

قوانین اولیه تست استعدادیابی جانسون اوکانر

تست استعدادیابی رایگان جانسون اوکانر طبق قوانین اولیه زیر طراحی شده است:

  1. طبق قاعده نخست آزمون اوکانر، همه ی افراد دارای استعداد های ذاتی هستند. این استعداد ذاتی که با آن متولد شده اند با گذر زمان تغییر نکرده و همواره وجود دارد.
  2. دومین قانون این تست بیانگر آن است که در صورتی که فرد در طول حیات خود از استعداد ذاتی اش استفاده نکند، دچار حس پوچی می شود. این فرد همواره از زندگی ناراضی است و همواره با احساس عدم رضایت از خود و زیر سوال بردن خود مواجه می شود.
  3. طبق قانون سوم تست استعدادیابی جانسون اوکانر، تطبیق علاقمندی و استعدادهای ذاتی ما باعث ایجاد لذت فردی و اجتماعی می شود.
  4. اهمیت واژگان شکل دهنده ی قانون چهارم تست استعدادسنجی اوکانر است. طبق قانون چهارم جان اوکانر، موفقیت حرفه ای افراد بسیار وابسته به انتخاب و و استفاده صحیح از واژه ها است. طبق این قانون، هوش کلامی که از طریق بیان افراد به آن پی می بریم از هوش واقعی اهمیت بیشتری دارد. زیرا این هوشی است که می تواند با دیگران در میان گذاشته شود و باعث ایجاد ارتباط با افراد گردد.

آزمون استعدادیابی جان اوکانر، چه استعدادهایی را بررسی می کند؟

۱۲ استعدادی که در تست استعداد یابی بزرگسالان جانسون اوکانر مورد توجه هستند، در شماتیک زیر نمایش داده شده اند. این استعداد ها برای هر فرد مورد ارزیابی قرار گرفته و کمک میکند تا استعدادهای نهفته آنها شناسایی شوند.

۱۲ مورد تست استعداد یابی اوکانر به شرح زیر می باشد :

۱- استعداد کار با انگشتان و دست

این افراد در کار با انگشتان و دست خود استعداد دارند. به عنوان مثال: مونتاژکار، جراحی، دندانپزشکی، ترسیم و خطاطی و…

۲- استعداد تجسم فضایی و درک ساختارها

این افراد درک خوبی از محیط پیرامون خود داشته و قدرت بالایی در تجسم های سه بعدی دارند.

کارهای متناسب با این استعداد شامل مجسمه سازی، مونتاژ قطعات و .. می باشد.

۳- استعداد تشخیص صدا و موسیقی

مشاغلی مانند نوازندگی و آهنگسازی که مناسب برای افرادی با حافظه شنیداری بالا است.

این افراد از قابلیت تشخیص صدای خوبی برخوردارند.

۴- استعداد ایده پردازی

این افراد خالق و مبتکر خوبی بوده و میتوانند از هیچ، همه چیز خلق کنند. رهبران، مشاوران و منتورها از این استعداد برخوردار هستند.

۵- استعداد رنگ شناسی (تشخیص و تفکیک رنگ)

قابلیت دید این افراد فراتر از اشخاص عادی است و می توانند بازه ای شامل ۲۰۰ رنگ را شناسایی کنند.

۶- استعداد تحلیل و استدلال

مشاغلی مانند مفسران سیاسی و اقتصادی و منتقدان از این استعداد بهره مند هستند.

این افراد از قابلیت تحلیل و استدلال بالا و همه جانبه مسائل برخوردار هستند.

۷- استعداد محاسباتی (کارکردن با اعداد)

این افراد چپ مغز هستند، از این رو تبحر بالایی در کار با اعداد دارند.

برنامه ریزی منظم در زندگی از ارکان اساسی زندگی این افراد است.

آزمشاغلی مانند حسابداری و بانکداری از بهترین شغل ها برای این افراد است.

۸- استعداد سیلوگرام

این اشخاص زبانزد عموم مردم در درک و یادگیری لغات و کلمات هستند.

انتشاراتی، کتابداری و .. از شغل های مناسب برای افرادی با این استعداد است.

۹- استعداد حافظه طراحی

این افراد در پیاده سازی طرح ها و پلن های ذهنی بر روی کاغذ مهارت بالایی دارند.

۱۰- استعداد استقرایی

افراد با استعداد استقرایی تحلیلگران خوبی در رابطه با رویدادها می باشند.

از جمله این افراد میتوان به پزشکان، مهندسان، داروسازان و .. اشاره کرد.

۱۱- استعداد آینده نگری

اشخاص آینده نگر به خوبی یک رویداد را از دور بررسی کرده و با دور اندیشی و نگاه کلی، روال پیشرفت آن را پیش بینی کنند.

مشاوران بازاریابی و مدیریت و توسعه گران بازار از این استعداد برخوردار هستند.

۱۲- استعداد تندخوانی

بازنمایی و بررسی سریع تصاویر و اعداد از ویژگی های بارز این افراد است.

بهترین مشاغل برای اشخاص با این استعداد، کارمندی و مدیریت مالی شرکت ها می باشد.

حال زمان آن فرا رسیده که استعداد خود را کشف کنید!

استعدادیابی به روش جان اوکانر برای کشف و پرورش استعداد لازم است اما کافی نیست! استعدادیابی مبحثی کاملا تخصصی است. بایستی تیپ شخصیت شغلی، تیپ شخصیت تحصیلی، هوش و ارزش های منحصر به فرد هر شخص شناسایی شود.

در موسسه فرهنگی هنری پاسارگاد تست اوکانر را با توجه به شرایط فرهنگی ،اجتماعی ایران برای استعداد یابی کودکان انجام داده و هم تست استعداد یابی بزرگسالان برای پیدا کردن شغل و حرفه بهتر انجام می دهد.

برخی از افراد ممکن است بپرسند چرا باید به دنبال تست استعدادیابی باشیم؟ یا برخی اینطور فکر کنند که در مسیر زندگی و شغلی خودشان ثابت شده‌اند دیگر نیازی به تست استعدادیابی و کشف استعدادشان ندارند. اما بهتر است این را بدانید که هر انسانی در هر سنی و دوره ای می تواند استعدادیابی شود و بی نیاز از شناخت استعداد‌هایش نیست.

پس استعداد را محدود به سن یا دوره خاصی نمی توانیم بدانیم. اگر فکر می‌کنید از کاری که انجام می‌دهید لذت نمی‌برید، حتماً تست استعداد یابی اوکانر را انجام دهید و به شما در پیدا کردن کار مناسب کمک خواهد کرد .

تست استعدادیابی جانسون اوکانر

درباره تست استعدادیابی بزرگسالان مطالب زیادی مطرح است که هر کدام  از تست های مختلف برای شناخت استعداد درونی و کشف استعدادشان تنظیم شده است. در زمینه استعداد یابی افرادی همچون جانسون اوکانر، جان هالند و هوارد گاردنر بسیار تاثیر گذار بوده‌اند. تفکر و استراتژی جانسون اوکانر به این صورت بود که علاوه بر شناخت استعداد، توانایی‌ها و علایق فردی، شخصیت فرد را از نظر برقراری ارتباط، انعطاف‌پذیری، كنترل استرس، خلاقيت، وجدان كاری و هوش هيجاني مورد بررسي قرار می‌داد.

امروزه جانسون اوکانر را با روانسنجی و استعدادسنجی می شناسند و از او یاد می کنند. این در حالی است که اوکانر از همان ابتدا این مسیر را به این شکل شروع نکرده بود. جانسون اوکانر Johnson O’Connor  در سال 1891 در کشور آمریکا به دنیا آمد. او در دانشگاه هاروارد در رشته فلسفه تحصیل کرد و بعدها در زمینه ریاضیاتِ ستاره شناسی به مطالعه پرداخت.

در واقع می‌توان اوکانر را مثالی برای استعدادیابی اشتباه مطرح کرد و دلیلی دیده نمی شود که فارق التحصیل فلسفه از دانشگاه هاروارد به تحصیل ریاضیات ستاره شناسی روی آورد و بعد در قسمت مهندسی برق شرکت جنرال الکتریک مشغول به کار شد و سر انجام هم پروژه استعدادیابی کارکنان شرکت را به او محول کردند.

ابداع تست جانسون اوکانر

در آن زمان مدیر عامل جنرال الکتریک تصمیم گرفت یک پروژه تحقیقاتی برگزار کند تا بتواند هر یک از نیروها و کارمندان شرکت را بر اساس توانمندی‌ها و استعداد ذاتی‌شان مشغول به کاری کند که در آن بازدهی بیشتری دارند. او معتقد بود اگر طرحی برگزار شود که توانایی های درونی و ذاتی هر یک از نیروها را مشخص کند، هم به سود و منفعت کارمندان و هم به سود خود کارخانه است. این پروژه را به اوکانر دادند و به ان پروژه را مهندسی انسانی نامیدند که در وصف آن گفته می شود که هر کس در هر کاری که توانمندی بیشتری دارد فعالیت کند.

جانسون اوکانر حدود 40 سال پیش در 90 سالگی فوت کرد اما هنوز یکی از معروف‌ترین‌ها در حوزه استعدادیابی است. این پروژه ای که به دست اوکانر سپرده شد به مرور به یک موسسه تحقیقاتی بزرگی تبدیل شد که هنوز هم در کنار تست MBTI فعالیت می‌کند.

تست اوکانر چه استعدادهایی را می سنجد؟

در این قسمت قصد داریم بگوییم که تست استعداد یابی بزرگسالان جانسون اوکانر چه استعداد‌هایی را می سنجد. تست استعداد یابی اوکانر 12 آیتم دارد که این آیتم‌ها برای هر شخصی سنجیده می شود و در آخر  استعدادهای درونی و پنهان شده آن‌ها شناسایی می شود. این 12 مورد عبارت‌اند از:

  • استعداد كار با انگشتان
  • استعداد تجسم فضايي و درك ساختارها
  • استعداد موسيقي و تشخيص صدا
  • استعداد ايده پردازي
  • استعداد تشخيص و تفكيک رنگ‌ها
  • استعداد استدلال و تحليل
  • استعداد كار كردن با اعداد
  • استعداد سيلوگرام
  • استعداد حافظه طراحي
  • استعداد استقرايي
  • استعداد آینده نگری
  • استعداد خواندن سريع

شناخت استعدادهای خود به شما کمک می‌کند که کاری را انجام دهید که از آن لذت می‌برید. مثلاً کسی که استعداد خوبی در گرافیک استعداد دارد، شب روز در حال طراحی کردن است، اصلاً از این کار خسته نمی‌شود و تا زمانی که کار ضروری برای او پیش نیاید همچنان در حال همین کار است. در زندگی هر کسی کارهایی وجود دارد که حاضر است تمام 24 ساعت وقت خودش را صرف آن‌ها کند. اگر علاقمند هستید که آن کارها را شناسایی کنید، تا انتها همراه ما باشید.

نکته ای مهم قبل از مطالعه انواع استعدادهای تست اوکانر

شاید خیلی از شما تا به اینجا فکر می کردید تست استعدادیابی اوکانر، مانند تست استعداد یابی گاردنر و هالند یک نوع تستی است که شما می توانید به راحتی با پاسخ دادن به چند سوال نتیجه آن را مشخص کنید. اما اصلاً این گونه نیست!

هر کدام از انواع استعدادهای 12 گانه اوکانر، یک تست جداگانه برای خودش دارد و بیشتر آن ها هم عملی است؛ به طور مثال در استعداد ایده پردازی، یک تصویر خاص جلوی افراد قرار می دهند و از آن ها می خواهند که درباره آن بنویسند. سپس آن نوشته را با مبناهای مختلف ارزیابی می کنند و در نهایت یک نمره به آن فرد می دهند.

پس حواستان به این نکته باشد که نمی توان این تست را به صورت آنلاین انجام داد و باید عملی و حضوری این کار را کرد. حال که دلیل و ضرورت تست استعدادیابی را فهمیده و با تست اوکانر اشنا شدید افرادی که علاقه به استعدادیابی کودکان خود داشته تا فرزندشان اینده بهتری داشته باشد و حتی افراد که از شغل خود راضی نبوده و به دنبال استعداد واقعی خودشان هستند می توانند در  موسسه فرهنگی هنری پاسارگاد تست اوکانر را با توجه به فرهنگ ایرانی انجام دهند . برای ثبت نام به شماره واتس آپ های 09907307061 و 09229151630 پیام دهید و به شما برای داشتن اینده بهتر کمک خواهیم کرد .