حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  24 مهر 1403
حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  24 مهر 1403
0

آشنایی با انواع گیتار ( معرفی 4 نوع گیتار )

1290 بازدید
آشنایی با انواع گیتار
5/5 - (1 امتیاز)

انتخاب ساز مناسب برای کسانی که علاقه‌مند و مشتاق به یادگیری موسیقی هستند، بسیار ضروری می‌باشد. در این میان معرفی و آشنایی با انواع گیتار نیز برای کسانی که قصد یادگیری این ساز محبوب را دارند، امری بسیار مهم است. آشنایی با گیتارهایی نظیر: آکوستیک ، کلاسیک ، فلامنکو و الکتریک برای همه علاقه‌مندان به این ساز جذاب است. اما انتخاب گیتار مناسب برای شروع یادگیری به نوع موسیقی‌ای که می‌خواهید اجرا کنید، صدای خروجی از گیتار و هم‌چنین ظاهر و حسی که مدنظر دارید بستگی دارد. ما در این مطلب از سایت وب آوا قصد داریم شما را با انواع گیتار آشنا کنیم.

بهترین انتخاب برای گیتار مناسب، انتخاب براساس نوع موسیقی شماست. در حالی که یادگیری و نواختن برخی از گیتارها ممکن است نسبت به مدل‌های دیگر سخت‌تر باشد، اما هیچ چیزی بدتر از انتخاب اشتباه و شروع مسیر یادگیری به غلط نخواهد بود.

آشنایی با انواع گیتار

در عصر حاضر، گیتار توانسته طیف وسیعی از سبک‌های موسیقی، از کلاسیک گرفته تا جاز و راک را به خود اختصاص دهد. انواع گیتار، با صداهای مختلف و منحصر به فرد خود، باعث محبوبیت و علاقه‌مندی نوازندگان زیادی در سطوح مختلف موسیقی شده است.

اگر شما هم برای اولین بار قصد خرید گیتار و شروع یادگیری این ساز محبوب را دارید، بهتر است ابتدا با انواع گیتار آشنا شوید. همچنین میتوانید از راهنمای خرید اولین گیتار که در همین سایت منتشر نموده ایم استفاده کنید. در این صورت براساس کاربرد، نوعی صدا و ظاهر آن، بهتر می‌توانید تصمیم بگیرید. به صورت کلی معرفی و آشنایی با انواع گیتار  به دو دسته‌بندی آکوستیک و الکتریک تقسیم می‌شوند. هر کدام از این دسته‌بندی‌ها شامل چند زیر مجموعه و انواع مختلفی هستند که در به جز تفاوت‌های ظاهری، در صدا و کاربرد نیز متنوع هستند.

دسته بندی گیتار
دسته بندی گیتار

گیتار آکوستیک

در انواع گیتارهای آکوستیک، تقویت صدای سیم‌ها با بدنه گیتار انجام می‌شود. در واقع صدای سیم‌ها براثر ارتعاش به وجود آمده توسط پیک یا انگشتان، تنها در بدنه چوبی توخالی آن تقویت شده و به گوش مخاطب می‌رسد. گیتارهای آکوستیک معمولاً شش سیم فلزی دارند که ضخامت آن‌ها از زیرترین سیم تا بم‌ترین سیم به طور معمول بین ۱۳ تا ۵۶ هزارم اینچ می‌باشد. هم‌چنین طراحی بدنه این نوع از گیتار با اتصال صفحه چوبی پشتی، صفحه چوبی جلویی، و دو قسمت چوبی انحنادار کناری ساخته می‌شود. صفحهٔ بالایی گیتارهای آکوستیک معمولاً دارای سوراخ‌های بزرگی هستند که به واسطه شکل و محل قرار گرفتنشان می‌توانند ویژگی‌های آکوستیکی خاصی به این ساز بدهند.

همچنین بخوانید  معرفی 7 تا از سبک های خوانندگی و ویژگی های آن

اگر شما هم به سبک‌های بلوز، کانتری، فولک و راک علاقه‌مند باشید، می‌توانید از ساز آکوستیک برای یادگیری و تمرین استفاده کنید. البته به جز این سبک‌ها شما می‌توانید با گیتار آکوستیک قطعات موسیقی کلاسیک یا حتی پاپ را نیز اجرا کنید و بنوازید. در واقع صدای این گیتار دارای زنگ خاصی‌ست که بوسیلۀ جنس سیم های تمام فلزی آن و چوب خاصی که استفاده می‌شود، ایجاد می‌گردد.

با این‌حال در همین دسته‌بندی گیتارهای آکوستیک، چند زیر مجموعه متفاوت و کمی متمایز وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

گیتار کلاسیک

گیتارهای آکوستیک کلاسیک، به گیتارهای آکوستیک سیم نایلونی هم شهرت دارند. دلیل این نامگذاری استفاده از سه سیم پایین نایلونی برای ساخت و نواختن این نوع از گیتارهای آکوستیک می‌باشد. جالب است بدانید که گیتارهای کلاسیک به دلیل سیم‌های نایلونی، صدایی ملایم تولید می‌کنند.در زمان نواختن موسیقی، برای تولید صدای تندتر می‌توانید سیم ها را محکم تر بزنید، اما به صورت کلی در مقایسه با سایر گیتارها، صدایی ملایم‌تر دارد.

گیتار کلاسیک
گیتار کلاسیک

تاریخچه گیتار کلاسیک

تاریخچه گیتارهای کلاسیک به هزاره‌های اول و دوم قبل از میلاد برمی‌گردد. با این حال شواهدی در تاریخ وجود دارد که این ساز ابتدا در خاور نزدیک (کشورهای عربی) مورد استفاده قرار گرفته‌ است. سپس از آنجا و به دلیل ارتباطاتی که با کشورهای اروپایی به ویژه اسپانیا شکل گرفت، این ساز به این کشورها نیز راه پیدا کرد. حتی برخی معتقد هستند که نسخه تکامل یافته امروزی گیتار کلاسیک نیز توسط کشورهای اروپایی شکل گرفته است. به همین دلیل است که اکثر گیتاریست‌های کلاسیک مطرح جهان اروپایی بوده‌اند. دیوید بدفورد و پیتر مکسول دیویس از جمله آهنگسازان انگلیسی بودند که این ساز را به انگلستان معرفی کردند و قطعات زیادی برای این نوع از گیتار تصنیف کردند.

برخی از اساتید آموزش گیتار، در زمان معرفی و آشنایی با انواع گیتار توصیه می‌کنند که حتماً شاگردان‌شان از گیتار کلاسیک شروع کنند. در حالی که این توصیه برای بسیاری از افراد مبتدی اصلاً درست نیست. در واقع چیزی که نواختن گیتار کلاسیک را آسان‌تر می‌کند، کشش کم سیم‌ها و فرت‌بورد پهن آن است. کشش کم سیم به این معنی است که برای نواختن یک نت خاص، نیازی نیست انگشتان خود را محکم فشار دهید. به همین دلیل انگشتان شما در زمان شروع یادگیری، کمتر آسیب خواهند دید. این در حالی است که همه لازم است مراحل یادگیری گیتار را پشت بگذارند و فقط کمی این مراحل با گیتار کلاسیک آسان‌تر می‌شود.

همچنین بخوانید  نحوه جابجایی پیانو و مراقبت از آن

گیتار فلامنکو

دسته‌بندی دیگری از گیتارهای آکوستیک گیتارهای فولک است که این گیتار ها دارای دو یا سه سیم پایین فلزی می‌باشند. برای نواختن گیتار فلامنکو، تمام ۴ انگشت، به سیم ها ضربه می‌زنند. این حرکت باعث ایجاد تکنیک‌های ریتم نوازی بسیار زیبایی مثل راسگوادو در این سبک می‌شود.

جالب است بدانید که سبک فلامنکو اصالت اسپانیایی دارد و در ابتدا فقط شامل رقص و آواز بود. گیتار در این سبک از موسیقی صرفاً نقش همراهی داشت تا اینکه اوایل قرن دهم، این ساز نقش اصلی خود را پیدا کرد. کم کم این محبوبیت باعث شد تا موسیقی‌های بی‌کلام از گیتار در سبک فلامنکو نیز درمیان مردم رواج پیدا کند. از بزرگان معاصر گیتار فلامنکو می توان به پاکو دلوسیا، اتمار لیبرت، گروه چیپسی کینگز و آرمیک گیتاریست ایرانی اشاره کرد.

تشخیص گیتار آکوستیک از کلاسیک

با اینکه این دو گیتار با هم تفاوت‌های مشخصی دارند، اما تشخیص آن برای نوازندگان تازه‌کار ممکن است کمی مشکل باشد. یکی از تکنیک‌های تشخیص گیتار آکوستیک از کلاسیک، لمس کردن سیم‌های آن است. با لمس سیم‌های گیتار شما می‌توانید فلزی بودن آن‌ها را تشخیص دهید. این در حالی است که برای گیتار کلاسیک از سیم‌های نایلون استفاده می‌کند که جنسی شبیه به پلاستیک و سطحی صاف‌تر دارند.

تفاوت گیتار آکوستیک و کلاسیک
تفاوت گیتار آکوستیک و کلاسیک

هم‌چنین می‌توانید بریج یا همان خرک گیتار رو بررسی کنید. سیم‌های گیتار کلاسیک معمولا با گره به خرک وصل می‌شوند. در حالی که سیم‌های گیتار آکوستیک به داخل بدنه می‌روند و با یک میخ کوچک محکم می‌شوند.

گیتار الکتریک

دسته دیگری از انواع گیتار، گیتار الکتریک نام دارد. گیتار الکتریک یا همان گیتار برقی برعکس گیتارهای دیگر، بدنه تو پری دارد و صرفاً از خود صدایی ایجاد نمی‌کند. صدای این نوع از گیتار به وسیله تقویت کننده الکتریکی تشدید یا تغییر پیدا می‌کند. در واقع برای تولید صدا از گیتار الکتریک، به دستگاه‌هایی به نام افکت و آمپلی فایر نیاز دارید و چون این دستگاه‌ها برق لازم دارند، این اسم برای این گیتار انتخاب شده است. این یعنی خود گیتار برای نوازندگی به برق نیاز ندارد.

انواع گیتار الکترونیک
انواع گیتار الکترونیک

گیتار الکتریک انواع مختلفی دارد و در سبک‌های متنوع هم با پیک و هم با انگشت نواخته می‌شود. البته سبک‌های نواختن برای انواع گیتار الکتریک متفاوت است ولی استفاده و شروع نواختن موسیقی با این ساز به دهه 1930 برمی‌گردد.

همچنین بخوانید  آشنایی با انواع سبک های موسیقی

جالب است بدانید نیازی به یادگیری انواع دیگر گیتار قبل از گیتار الکتریک نیست. این ساز با وجود شباهت‌های بسیار نسبت به دیگر گیتارها، تفاوتهای زیادی نیز با آنها دارد. به همین دلیل گیتار الکتریک یک ساز مستقل برای خود محسوب می‌شود و شما می‌توانید به راحتی از ابتدا شروع به یادگیری گیتار الکتریک کنید.

همچنین در مقاله دیگری بصورت پایه تر درباره گیتار چیست صحبت کرده ایم که پیشنهاد میدیم این مقاله را هم بخوانید.

گیتار الکتریک در سبک‌های مختلفی از جمله راک، متال، بلوز، پاپ، جاز و هیپ هاپ استفاده می‌شود؛ اما در سبک راک، متال و بلوز به عنوان ساز اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.معمولاً بدنه گیتار الکتریک از چوب و هر ۶ سیم آن فلزی هستند. بعضی نیز دارای ۱۲ سیم می‌باشند که هرجفت با یک نت کوک می‌شود، منتهی با اکتاوهای متفاوت، این گیتارها اکثراً در موسیقی فولک کاربرد دارند. البته مدلهای ۷ سیم و مدلهای متفاوت گیتار الکتریک با ۲ یا ۳ دسته و .. نیز برای این ساز طراحی شده‌اند.

از بزرگان این ساز می توان به جو ساتریانی،اینگوی مالمستین،پل گیلبرت،دیوید گیلمور،ادی ون هالن، اسلش،گری مور و … اشاره کرد. هر کدام از بزرگانی که نام برده شد سبکی متفاوت از دیگری دارند و برای انتخاب سبک لازم است اطلاعات زیادی درباره سبک‌های مختلف گیتار الکتریک داشته باشید.

سوالات متداول درباره انواع گیتار

بهترین انتخاب برای گیتار مناسب چیست ؟

بهترین انتخاب برای گیتار مناسب، انتخاب براساس نوع موسیقی شماست. در حالی که یادگیری و نواختن برخی از گیتارها ممکن است نسبت به مدل‌های دیگر سخت‌تر باشد، اما هیچ چیزی بدتر از انتخاب اشتباه و شروع مسیر یادگیری به غلط نخواهد بود.

چرا به گیتار آکوستیک کلاسیک گیتارهای آکوستیک سیم نایلونی می گویند ؟

دلیل این نامگذاری استفاده از سه سیم پایین نایلونی برای ساخت و نواختن این نوع از گیتارهای آکوستیک می‌باشد .شما با مطالعه مقاله معرفی و آشنایی با انواع گیتار موسسه وب آوا می توانید بیش تر با گیتار کلاسیک و دیگر گیتارها و تفاوت های آن ها آشنا شوید .

جمع بندی

همانطور که در ابتدا نیز گفته شد، معرفی و آشنایی با انواع گیتار برای افرادی که علاقه‌مند به نواختن گیتار هستند، لازم است. بهترین نوع گیتار برای مبتدیان، گیتاری است که از نواختن آن لذت می‌برند. اما انتخاب گیتار مناسب به این نکته نیز بستگی دارد که چه صداهایی را می خواهید تولید کنید و چه نوع موسیقی را می خواهید نواخته شود.

این نکته نیز حائز اهمیت می‌باشد که گیتارهای کلاسیک، به طور کلی به عنوان ساده‌ترین نوع گیتار برای یادگیری نواختن در نظر گرفته می‌شوند. سیم‌های نایلونی و کشش کم این سیم‌ها باعث می شوند انگشتان‌تان راحت‌تر تمرین کنند. یادگیری گیتار الکتریک نیز به دلایل مشابه بسیار آسان است.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://webawaa.ir/?p=1784
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد آشنایی با انواع گیتار ( معرفی 4 نوع گیتار )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.