حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  24 مهر 1403
حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  24 مهر 1403
0

آشنایی با ساز درامز و معرفی اجزای آن

220 بازدید
ساز درامز
5/5 - (1 امتیاز)

افرادی که علاقمند به آشنایی با ساز درامز و یادگرفتن آن هستند پر شمار اند. زیرا که ساز درامز سازگاری خوبی با بسیاری از سبک های موسیقی داشته و در کنار بسیاری از سازهای دیگر قابل استفاده است. به علاوه یادگیری و پروسه آشنایی با ساز درامز به نوعی سبب تقویت تمرکز و توانایی های نواختن هماهنگ می‌شود.

همه اینها در کنار هم موجب می‌شوند که نواختن ساز درامز بسیار جذاب و هیجان انگیز باشد. ساز درامز به درام ست یا درام کیت (Drum kit) نیز معروف است. تفاوتی که این ساز با بسیاری دیگر از سازهای موسیقی دارد این است که سازی چند تکه است.

به این معنی که اجزای مختلفی دارد و نوازندگان بسته به سبک موسیقی و سلیقه خود می‌تواند چینش و نوع اجزاء را تغییر دهد. از برخی از اجزا استفاده نکند و یا اجزای جدیدی به مجموعه درامز خود اضافه کند. با این مقاله از سایت وب آوا همراه باشید تا در مورد ساز درامز بیشتر بدانید.

آشنایی با ساز درامز
آشنایی با ساز درامز

اجزای اصلی درام کیت چیست؟

به طور کلی، یک کیت درام از سه جزء اصلی تشکیل می‌شود. درام ها (طبل‌ها)، سیمبال ها (سنج ها) و پایه‌ها. این سه جزء اصلی به اصطلاح، سخت‌افزار ساز درامز نامیده می‌شوند. در کل پایداری و کنترل ساز درامز وابسته به سخت افزار آن است.

نکته مهمی که در اینجا وجود دارد این است که درام ها (طبل ها) و سیمبال ها اگرچه هر دو اجزایی کوبه ای در ساز درامز هستند، ولی در دو گروه مجزا تقسیم بندی شده اند. دلیل این موضوع هم این است که بسته به سبک موسیقی نقش این دو می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.

درام کیت های استاندارد و کامل

همانطور که در ابتدای مبحثِ آشنایی با ساز درامز بیان شد، ساز مذکور اجزای متعدد و متنوعی دارد؛ بنابراین وقتی اقدام به خرید این ساز می‌کنید نباید انتظار داشته باشید که تمام این اجزاء را به صورت یکجا به شما بفروشند. در واقع اکثر فروشندگان پکیجی از اجزای رایج ساز درامز را به مشتریان عرضه می‌کنند. این پکیج ها در برخی از موارد بر اساس سن و سال و گروه سنی خریداران تنظیم شده اند، منتها معمولا به افراد بزرگسال کیت های استاندارد مدرن از ساز درامز پیشنهاد می‌شوند.

همچنین بخوانید  آشنایی با انواع سبک های موسیقی

درام کیت های استاندارد اغلب بسیار کامل هستند و به احتمال زیاد تمام سخت افزار اصلی درام را در آنها پیدا می‌کنید. منتها برخی از برندها اینگونه نیستند و مثلا شاید مجبور باشید سیمبال ها یا چوب های درام را به صورت جداگانه خریداری کنید. در مورد چوب های درام باید بدانید که حتی اگر این اقلام در ست درام موجود باشند شما باید به صورت جداگانه هم تعدادی چوب اضافه بخرید. زیرا چوب ها اقلامی مصرفی هستند و به عنوان یک فردِ در حال آموزش مطمئنا به بیش از یک جفت چوب نیاز خواهید داشت.

اجزای اصلی درام کیت یا همان ساز درامز
اجزای اصلی درام کیت یا همان ساز درامز

چیدمان ساز درامز

بعد از مراحل اولیه آشنایی با ساز درامز و خرید یک درام ستِ استاندارد با موضوع مهم دیگری مواجه می‌شوید. آن موضوع هم نحوه چیدمان درست اجزای ساز درامز است. در همین راستا با گذشت زمان، استانداردهای خاصی در مورد محل قرار دادن اجزای کیت درام ایجاد شده اند.

در واقع اجزاء ساز درام باید به ارگونومیک‌ترین شکلی ممکن کنار هم چیده شوند، یعنی اینکه شما باید بتوانید با استفاده از کمترین نیروی ممکن و به راحتی به هر جزء کیت درام دسترسی داشته باشید و آن را بنوازید. این چیدمان درست، مانع از قرارگیری بازوها و پاهای شما در وضعیتی غیرطبیعی و خسته کننده می‌شوند.

برای چیدن درست اجزای درام کیت، در ابتدا با قرار دهی درست درام باس و سنیر درام ( دو نوع درام رایج در ساز درامز) شروع کنید. سپس با Hi-hat (سنج های جفت شده روی هم) ادامه دهید. وقتی این سه جزء را در جای درست خود مستقر کردید تام‌ تام ها (نوعی طبل کوچک تر) را اضافه کنید.

در نهایت با قراردهی سیمبال ها کار را به پایان برسانید. هنگامی که تنظیمات و چینش درست و مناسب با فیزیک بدن خود را پیدا کردید یک کار مهم باقی می ماند. آن کار هم این است که برای به هم نخوردن این چیدمان در آینده، می‌توانید موقعیت پایه ها و صندلی درام را روی فرش علامت بزنید.

همچنین بخوانید  مترونوم چیست؟ به همراه کاربرد و نحوه استفاده

توسعه اجزای درام کیت

بعد از آشنایی با ساز درامز و مدتی کار کردن با اجزای اصلی آن، ممکن است مانند بسیاری دیگر از افراد بخواهید ساز خود را توسعه دهید، یعنی اینکه اجزای دیگری را به صورت جداگانه خریداری کنید و به ساز خود اضافه کنید. کیت درام را می‌توان با اضافه کردن سازهای کوبه ای مثلا Bongos، Wood Block، Tambourine یا Cowbell گسترش داد.

هر کدام از این اجزا، نوازندگی شما را به سطح جدیدی ارتقا می‌دهند؛ مثلا Cowbell به طور خاص می‌تواند حال و هوای موسیقی راک را در ساز شما تقویت کند. البته می‌توانید به جای اجزای فوق الذکر یک پد الکترونیکی بخرید و بسته به نیاز خود تنظیمات مطلوب را در آن اعمال کنید.

 کوک کردن دستی درام ها در درام ست
کوک کردن دستی درام ها در درام ست

نکاتی برای ارتقای تجربه درام نوازی

ضمن آموزش و آشنایی با ساز درامز اغلب در مورد نگهداری درست از این ساز نیز نکاتی به شما گفته خواهد شد. رعایت کردن این نکات تاثیر زیادی بر کیفیت و تجربه درام نوازی شما خواهند داشت. مثلا باید بدانید که ساز درامز مانند یک خودرو برای اینکه عملکردی روان داشته باشد نیاز به بررسی و معاینه منظم دارد.

بعضی از اجزا به مرور زمان مستهلک شده و نیاز به تعمیر و یا تعویض خواهند داشت. علاوه بر این باید به طور کلی، ساز خود را تمیز نگه دارید. گرد و غبار و انباشت آلودگی می تواند مثلا بر صدای درام های شما تاثیر منفی بگذارد. بنابراین طبل ها و سنج ها را بعد از جلسات تمرین، تمیز کنید تا صدایی واضح تر داشته باشند.

کوک کردنِ درام ها یکی دیگر از مطالبی است که در مباحث آشنایی با ساز درامز به آن اشاره خواهد شد. پوست سر درام ها نیاز به کوک کردن دارد، منتها در این ساز، قاعده خاصی برای این کار وجود ندارد و اغلب کوک کردن ها به صورت سلیقه ای انجام می‌شوند.

همچنین بخوانید  نواختن گیتار با انگشت یا پیک ،کدام بهتر است؟

شما می‌توانید بسته به سلیقه خود و شناختی که از صدای درام ها دارید پیچ های سر درام ها را شل یا سفت کنید و به این صورت آنها را کوک خواهید کرد. موضوع مهم دیگر بررسی سخت افزار ساز درامز است. مثلا باید دقت کنید که پیچ های پایه ها شل نشده باشند. این مسئله می تواند استقرار اجزاء ساز درامز را متزلزل کند و سبب بروز حوادث ناخواسته در حین نوازندگی شود.

جمع بندی

به‌ طور کلی ساز درامز سازگاری خوبی با بسیاری از سبک های موسیقی داشته که نواختن آن بسیار جذاب و هیجان انگیز است. اگر شما نیز به استفاده از این ساز علاقه‌مند هستید، می‌توانید با توجه به نکاتی که ما در این محتوا گفتیم یادگیری آن را شروع کرده و از استفاده کردن از آن لذت ببرید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://webawaa.ir/?p=2569
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد آشنایی با ساز درامز و معرفی اجزای آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.