حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  12 اردیبهشت 1403
حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  12 اردیبهشت 1403
0

آموزش نوازندگی با ساز دهنی طی 5 مرحله

212 بازدید
نوازندگی با ساز دهنی
5/5 - (1 امتیاز)

ساز دهنی، این ساز زیبا و رویایی هدف بسیاری از علاقه مندان و دوستداران موسیقی است. قطعا حالا که در حال خواندن این وبلاگ هستید، تصمیم به یادگیری و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این ساز زیبا و دلنشین دارید. ما نیز قصد داریم در این مقاله ار سایت وب آوا نحوه نوازندگی با ساز دهنی و نکات مرتبط با آن را به زبان ساده و مختصر بیان کنیم. با ما تا پایان همراه باشید تا بتوانید نوازندگی با این ساز بادی و دلنشین را تجربه کنید.

نوازندگی با ساز دهنی
نوازندگی با ساز دهنی

نگاه مختصر به معرفی ساز دهنی

قبل از اینکه سراغ آموزش نوازندگی با ساز دهنی برویم لازم است تا نگاه مختصر و کلی به این ساز داشته باشیم تا آن را بهتر بشناسیم. ساز دهنی که با نام هارمونیکا Harmonica نیز شناخته می‌شود، در دسته سازهای بادی قرار می‌گیرد. بنابراین تولید صدا از طریق ساز دهنی با عبور هوا انجام می‌شود.

ساز دهنی یک ساز کوچک و جمع و جور است که می‌توانید آن را با خودتان حمل کنید. از طرفی آموزش ساز دهنی و یادگیری نوازندگی با ساز دهنی مانند سازهایی مثل پیانو، سنتور و… دشوار نیست پس اگر جزو افراد پرمشغله هستید، می توانید این ساز را انتخاب کنید و به سادگی نواختن آن را بیاموزید. در ادامه مرحله به مرحله آموزش نوازندگی با ساز دهنی را دنبال کنید تا قادر به نواختن این ساز زیبا شوید. دقت داشته باشید که در هر کاری با تلاش، تمرین، دقت و استمرار می توانید موفق شوید.

همچنین بخوانید  معرفی گام های هنگ درام برای مبتدیان

قدم اول نوازندگی با ساز دهنی با انتخاب سبک مورد علاقه

در قدم اول برای نوازندگی با ساز دهنی بهتر است تا سبک دلخواهتان را انتخاب کنید. ساز دهنی انواع مختلفی دارد که می توانید با هر یک از آنها سبک های مختلفی از موسیقی را بنوازید. هر یک از انواع ساز دهنی هایی که در بازار موجود هستند، دارای قابلیت ها و امکانات متفاوتی بوده و امکان اجرای سبک خاصی از موسیقی را دارند.

اگر طرفدار سبک Blues هستید، باید ساز دهنی دیاتونیک را انتخاب و خریداری کنید. کسانی که طرفدار موسیقی    Classic و Jazz  هستند باید ساز دهنی کروماتیک را انتخاب کنند. البته این نوع ساز دهنی برای سبک پاپ نیز توصیه می‌شود. برای سبک های راک و کانتری، ساز دهنی دیاتونیک مناسب است. در صورتی که هیچ سبک خاصی را مد نظر ندارید اما می‌خواهید نوازندگی با ساز دهنی را تجربه کنید، خرید ساز دهنی کروماتیک را به شما توصیه می‌کنیم.

آموزش ساز دهنی
آموزش ساز دهنی

قدم دوم نوازندگی با سازدهنی را با آموزش تئوری موسیقی

نوازندگی با ساز دهنی نیازمند یادگیری تئوری موسیقی است. اگر می‌خواهید در راه نوازندگی قدم بردارید، باید زبان نت های موسیقی را یاد بگیرید. موسیقی هم زبان دارد و برای ابراز احساسات با موسیقی، نیاز است تا این زبان را یاد بگیرید. این موضوع دقیقا شبیه زمانی است که شما می‌خواهید زبان رایج یک کشور دیگر را یاد بگیرید تا به آن کشور مهاجرت کنید. پس لازم است تا به طور کامل با تئوری موسیقی، نت ها و نت خوانی آشنا شوید.

قدم سوم طرز صحیح دست گرفتن ساز دهنی

قبل از اینکه بخواهید نوازندگی با ساز دهنی را بیاموزید، لازم است تا طرز صحیح دست گرفتن هارمونیکا را بیاموزید. در حقیقت رعایت این موضوع بسیار مهم است؛ چرا که شما تا پایان آموزش باید ساز دهنی را به طور صحیح در دست بگیرید. در غیر این صورت قادر به اجرای بسیاری از تکنیک های نوازندگی نخواهید بود.

نحوه دست گرفتن ساز دهنی
نحوه دست گرفتن ساز دهنی

به طور کلی شما باید بدنه اصلی ساز دهنی را در دست چپتان بگیرید. سپس ساز دهنی را بین انگشت شصت و اشاره نگه دارید. تا جایی که می‌توانید سه انگشت دیگرتان را کوچک تر کنید و کف دست راستتان را روی ساز دهنی قرار دهید تا آن را بگیرید. باید این را به خاطر داشته باشید که طرز صحیح دست گرفتن ساز دهنی برای انواع ساز دهنی متفاوت است. بنابراین بهتر است تا با شرکت در کلاس ها و دوره های آموزشی، در این خصوص اطلاعات بیشتر و کامل تری کسب کنید.

همچنین بخوانید  سلفژ چیست؟ (3 بخش اصلی آن)

قدم چهارم برای نوازندگی با ساز دهنی

برای نوازندگی با ساز دهنی، لازم است تا شما علاوه بر رعایت مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم و آموزش تئوری موسیقی، یک سری موارد دیگر را نیز رعایت کنید. برای نواختن با ساز دهنی پس از اینکه با هر دو دستتان ساز را گرفتید، لب هایتان را کمی شل و مرطوب کنید. حالا این ساز را به صورت عمیق در دهانتان قرار دهید و پشت آن را به سقف دهانتان بچسبانید. اگر این کار را درست انجام داده باشید قسمت داخلی ساز دهنی به سمت قسمت مرطوب داخلی لب های پایین زاویه و جهت پیدا می کند.

نحوه نوازندگی با ساز دهنی
نحوه نوازندگی با ساز دهنی

در این مرحله از نوازندگی با ساز دهنی، باید مطمئن شوید که عمق لب بالایی شما روی ساز دهنی کاملا مناسب است. در اینجا می‌توانید از یک آینه برای اطمینان حاصل کردن استفاده کنید. پس از انجام تمام این مراحل باید لب پایین خود را باز کنید سپس با انگشت اشاره تان لبتان را بالا ببرید و لب پایینی خود را به سمت پایین بکشید. در این حالت می‌توانید اطمینان حاصل کنید که لب پایینی باز نشده باشد. همزمان که لب پایین خود را می کشید موقعیت آن باید به سمت پایین ساز دهنی بچرخد.

قدم پنجم شرکت در کلاس های آموزشی نوازندگی با ساز دهنی

تا به اینجا شما اصول مهم نوازندگی با ساز دهنی را آموختید. برای اینکه بتوانید این ساز زیبا و دلنشین را بنوازید لازم است تا حتما زیر نظر استاد موسیقی تمرین کنید. ساز دهنی در مقایسه با سازهای دیگر، مراحل یادگیری ساده تری دارد. از این رو شما می‌توانید در کوتاه ترین زمان ممکن نواختن این ساز را یاد بگیرید. به خاطر داشته باشید برای موفقیت در عرصه موسیقی، داشتن تلاش و پشتکار و تمرین اهمیت بسیار زیادی دارد. با آموختن تئوری موسیقی و تئوری نوازندگی با ساز دهنی، شما به یک نوازنده تبدیل نمی شوید؛ بلکه باید بارها و بارها آموخته هایتان را تمرین کنید تا مهارت لازم را کسب نمایید.

همچنین بخوانید  تمرینات دست برای نواختن گیتار قسمت دوم

در صورتی که مشغله تان زیاد است می‌توانید در دوره های آموزشی آنلاین نوازندگی ساز دهنی شرکت کنید؛ همچنین برای اطلاع از کلاس های آنلاین موسیقی باشمراه های پشتیبانی سایت در تماس باشید. به خاطر داشته باشید نیمی از راه به یادگیری تئوری موسیقی، یادگیری نت های موسیقی، طرز صحیح دست گرفتن ساز دهنی و نکاتی است که در این بخش در اختیارتان قرار دادیم.

ممنون که تا انتهای این مطلب نیز همراه ما بودید. اگر سوالی در ذهنتان باقی مانده در بخش نظرات از ما بپرسید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://webawaa.ir/?p=2548
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد آموزش نوازندگی با ساز دهنی طی 5 مرحله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.