حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  9 اردیبهشت 1403
حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  9 اردیبهشت 1403
0

آشنایی 7 تا از بهترین نوازندگان تار ایران

4073 بازدید
بهترین نوازندگان تار ایران
2.7/5 - (4 امتیاز)

تار یکی از سازهای زهی و ریشه در فرهنگ ایرانی دارد. این ساز را مضراب نواخته می‌شود. وجود بهترین نوازندگان تار ایران، نشان از علاقه ایرانیان به این ساز با آهنگ دلنشین و بی نظیر آن می‌کند. نوازندگان این ساز ایرانی، بسیار زیاد هستند. به گونه ای که در این مقاله از سایت وب آوا ، نمی‌توان به ذکر همه آن ها پرداخت. اما با این وجود در ادامه با برخی از نوازندگان مطرح و برجسته ایرانی آشنا می‌شویم که با این ساز دهی، سال ها هنرمندی نموده اند.

میرزا عبدالله فراهانی از تأثیرگذارترین شخصیت های موسیقی ایرانی

یکی از بهترین نوازندگان تار ایران، میرزا عبدالله فراهانی فرزند آقا علی اکبرخان فراهانی، نوازنده معروف دوران ناصرالدین شاه است. این استاد فرزانه سال 1222 در شیراز دیده به جهان گشود و در سال 1297 دار فانی را وداع گفت. میرزا عبدالله فراهانی را می توان یکی از سرشناس ترین نوازندگان تار ایران دانست که در این هنر به استادی دست یافت. از آن جهت او را یکی از تأثیرگذارترین شخصیت های موسیقی ایرانی به حساب می آورند که به همراه علی نقی وزیری توانستند، ردیف موسیقی دستگاهی ایران را نت گذاری و آن را به نام خود ثبت کنند و این ردیف موسیقی از مهمترین منبع ردیف موسیقایی اصیل ایرانی است.

میرزا عبدالله فراهانی یکی از بهترین نوازندگان تار ایران
میرزا عبدالله فراهانی یکی از بهترین نوازندگان تار ایران

درویش خان یکی از اساتید بزرگ نوازندگان تار ایران

غلامحسین درویش ملقب به درویش خان در سال 1251 در تهران پا به عرصه ظهور نهاد. ایشان را می‌توان یکی از اساتید مطرح و بهترین نوازندگان تار ایران دانست که شاگردان زیادی را تربیت نمود. با توجه به شناختی که ایشان نسبت به مبانی و اصول موسیقی داشتند؛ تصانیف بسیار حرفه ای را پدید می آورند که کاملا قانونمند بودند.

درویش خان
درویش خان

درویش خان از جمله نوازندگان پرکار تار بودند که از جمله معروفترین آن ها می‌توان به: بهار دلکش، ز من نگارم و باد خزان اشاره کرد. نوازندگان مطرحی همچون: ارسلان درگاهی، موسی معروفی، نورعلی برومند، سعید هرمزی و… همه از شاگردان درویش خان بودند.

همچنین بخوانید  نحوه نگهداری ساز گیتار (7 نکته کلیدی)

علی اکبر و عبدالحسین شهنازی فرزندان میرزا حسین قلی فراهانی

علی اکبر و عبدالحسین شهنازی فرزندان میرزا حسین قلی فراهانی، هر یک به همراه پدر از بزرگترین و بهترین نوازندگان تار ایران هستند. علی اکبر فرزند ارشد و یکی از خبره ترین نوازندگان این ساز ایرانی است. علی اکبر شهنازی، نواختن تار را از هشت سالگی نزد پدرش شروع کرد و توانست پس از نائل شدن به درجه استادی در نواختن تار، شاگردان زیادی را تربیت کند. از معروف ترین آثار ایشان پیش درآمد شور و تصنیف به اصفهان از جمله شنیدنی ترین آثار وی است.

علی اکبر شهنازی
علی اکبر شهنازی

عبدالحسین نیز نواختن تار را در نزد برادرش آموخت. اما عمر گران فرصت هنرآفرینی زیادی به وی نداد. وی در همین مدت کوتاه نوازندگی توانست خود را به عنوان پدر مکتب شیرین نوازی اعلام کند و بر نوازندگان تار ایرانی زیادی تأثیر بگذارد.

استاد جلال ذوالفنون از بهترین نوازندگان تار ایرانی مشهور در سطح جهانی

استاد جلال ذوالفنون را می توان یکی از بهترین نوازندگان تار ایرانی دانست که این ساز ایرانی را بیش از پیش به دنیا معرفی ساخت. وی که زاده شهرستان آباده فارس در سال 1316 است؛ موسیقی را در نزد پدر و برادرش آموخت. اما آموزش های آکادمیک را در هنرستان موسیقی ملل پیگیری نمود و وارد دانشگاه تهران در همین رشته شد.

جلال ذوالفنون
جلال ذوالفنون

استاد ذوالفنون کنسرت های بسیاری را خارج از این مرز و بوم اجرا نمود و افزون بر آن کتاب هایی هم در همین راستا به جهت آموزش ساز تار به رشته تحریر درآورده اند. ایشان را می‌توان از نخستین نوازندگان تار ایرانی دانست که در زمینه آموزش این ساز، کتاب تالیف نموده است.

استاد جلیل شهناز از بهترین نوازندگان بی بدیل تار ایران

استاد جلیل شهناز را می‌بایست یکی از بهترین نوازندگان تار ایران به حساب آورد که نمونه دیگری ندارد. ایشان زاده خرداد ماه 1300 در اصفهان هستند. با توجه به اینکه در خانواده ای آشنا به موسیقی دیده به جهان گشود؛ نوازندگی را در همان دوران کودکی به شکل حرفه ای شروع کرد. در دوران نوجوانی به پیشرفت های چشمگیری در زمینه موسیقی دست یافت و با نائل شدن به درجه استادی در موسیقی، کنسرت های زیادی را در داخل و خارج از کشور به پا نمود.

جلیل شهناز
جلیل شهناز

دیدگاه متفاوت استاد شهناز نسبت به ردیف و پدید آوردن جمله بندی های منحصر به فرد، وجه تمایز این استاد با سایر نوازندگان تار ایران بود. در سال 1383 به عنوان چهره ماندگار هنر و موسیقی انتخاب شد و در همین سال مدرک درجه یک هنری که معادل دکتراست را دریافت نمود.

همچنین بخوانید  زیلوفون چیست و با آن چه نت هایی را می‌توان نواخت؟

استاد محمدرضا لطفی؛ چهره ماندگار موسیقی سنتی ایران

استاد محمدرضا لطفی یکی دیگر از بهترین نوازندگان تار ایران است که سال 1325 در گرگان دیده به جهان گشود. با توجه به علاقه وافر استاد لطفی به موسیقی سنتی هم و غم خود را در آموزش نواختن ساز تار به کار بست. ایشان را هم اینک می‌توان به عنوان یکی از چهره های تابناک عرصه موسیقی سنتی ایران دانست.

محمدرضا لطفی
محمدرضا لطفی

البته به غیر از نواختن تار به منظور ورود به موسیقی کلاسیک غربی به نواختن ویولن نیز مشغول بودند. همسر ایشان هم خانم قشنگ کامکار به عنوان اولین بانوی ایرانی است که با نواختن تار در کنسرت های ویژه بانوان زیادی هنرآفرینی نمودند.

استاد حسین علیزاده یکی از نوآورترین نوازندگان تار ایران

لقب نوآورترین و بهترین نوازندگان تار ایران را می‌توان بی تردید به استاد حسین علیزاده داد. کسی که در سال 1330 در تهران به دنیا آمد. پس از سپری نمودن تحصیلات در هنرستان موسیقی و دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، رفته رفته به یکی از اساتید تار تبدیل شد. او را نوازنده ای خلاق و نوآور تار به حساب می‌آورند.

حسین علیزاده
حسین علیزاده

در نیم قرن گذشته، استاد علیزاده را می‌توان یکی از پرکارترین نوازندگان تار ایران به حساب آورد که آلبوم های زیادی را از خود به جای گذاشته است. نی نوا، ترکمن، شورانگیز، آوای مهر و… تنها بخشی از این آلبوم ها هستند. همچنین وی کتاب های: ده قطعه برای تار و سه تار و آموزش مقدماتی تار و سه تار را هم به رشته تحریر درآورده است.

معرفی چندی تن از بهترین نوازندگان تار ایران

به غیر از اسامی مذکور که جزء بهترین نوازندگان تار ایران بودند؛ اساتید دیگری هم در این حرفه، هنرآفرینی کرده اند. از جمله:

  • حسین کسائی
  • ارسلان درگاهی
  • کیهان کلهر
  • کیوان ساکت
  • داوود آزاد
  • بهداد بابایی
  • میرزا حسین قلی فراهانی
  • مرتضی نی داوود
  • حمید متبسم
  • داریوش پیرنیاکان
  • بهزاد رواقی
  • تهمورس پورناظری
  • فریدون حافظی
  • و…
همچنین بخوانید  تاثیر موسیقی در زندگی مردم و کیفیت آن

تعداد نوازندگان تار ایران بسیار زیاد است که در این بخش به معرفی بهترین آن ها پرداخته شد.

خوشحال می‌شویم تا نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://webawaa.ir/?p=2476
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد آشنایی 7 تا از بهترین نوازندگان تار ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.