نوازندگی شغلی است که بسیاری از مردم آرزوی آن را دارند. نواختن و نوازنده شدن از کودکی آرزوی بسیاری از افراد میشود ولی گاهاً نمیدانند برای رسیدن به این مهارت و شغل باید از کجا شروع کنند. در واقع قدم برداشتن برای تبدیل شدن به یک نوازنده موفق و حرفهای، نیازمندیهای خودش را دارد. تعهد شغلی و تمرینات مستمر برای تقویت مهارتهایتان به همراه ایجاد ارتباطات در صنعت موسیقی از مهمترین اصول این شغل میباشد.
در این مقاله از سایت وب آوا به بررس اینکه:
- یک نوازنده کیست؟
- چه کاری انجام میدهد؟
- انواع نوازندگان چه کسانی هستد؟
- و برای تبدیل شدن به یک نوازنده یا نواختن حرفهای چه کارهایی باید انجام دهید؟
را به طور کلی بررسی و معرفی خواهیم کرد.
فهرست محتوا
نوازنده کیست؟
به صورت کلی نوازنده فردی است که به هر نحوی استعداد موسیقی داشته باشد. نوازندگان می توانند خواننده، ترانه سرا، نوازنده ساز، آهنگساز یا رهبر ارکستر باشند. این افراد حرفهای ممکن است به تنهایی اجرا کنند، یا حتی به عنوان عضوی از یک گروه بزرگتر در کنار نوازندگان دیگر اجرا داشته باشند.
یکی دیگر از ویژگیهای نوازندگان این است که میتوانند در سبک خاصی از موسیقی متخصص شوند. حتی برخی از آنها میتوانند سبکهای مختلف را بر اساس فرهنگ و پیشینه بنوازند، بخوانند یا بسازند. علاوه بر این، نوازندگان میتوانند به عنوان یک شغل حرفهای بهطور کاملاً مستقل کار کنند. در برخی حالات نیز آنها بخشی از یک شرکت ضبط بزرگ هستن که در آن بر فرآیند خلق و سبک موسیقیهای در حال تولید نظارت دارند.
بیشتر نوازندگان زمان قابل توجهی را صرف تمرین و یادگیری موسیقی میکنند تا بتوانند در صنعت موسیقی مورد توجه قرار گیرند. آنها ممکن است به تمرین و اجرای زنده بپردازند یا موسیقی خود را در استودیو ضبط کنند. با اینحال اصول کلی و تمرینات مستمر خود را طبق برنامهریزی روزانه انجام میدهند تا به جایگاه محبوب و مدنظرشان دست پیدا کنند.

یک نوازنده چه کارهایی انجام میدهد؟
نوازندگان مختلف وابسته به محیط کاری خود در چندین دستهبندی مختلف شرکت می کنند. متداولترین وظایف یک نوازنده عبارتند از:
- اجرای ست های موسیقی در مقابل تماشاچیان.
- موسیقی را در استودیو ضبط میکنند.
- سازنده و نوازنده اصلی موسیقی هستند.
- برای اجرای مجموعههای موسیقی در مکانهای مختلف و تفریحی با تور سفر میکنند.
- با استفاده از آلات موسیقی مختلف تمرین میکنند.
- برای ساخت موسیقی با سایر نوازندگان و استودیوها همکاری دارند.
دستهبندی انواع نوازندگان
در شغل و مهارت نوازندگی یا همان Musicianها ، انواع مختلفی وجود دارند. دانستن این دستهبندی به شما کمک میکند تا تصمیم بگیرید که کدام نوع از این مشاغل به علایق و مهارتهای شما نزدیکتر است. رایجترین این موارد عبارتند از:
1. نوازنده
یک نوازنده به صورت کلی کسی است که جلسات یا اجرای زنده را در یک استودیو ضبط میکند.
2. رهبر ارکستر (Conductor)
این نوع از نوازندگی کسی است که اجرای موسیقی یک گروه کر، ارکستر یا گروه موسیقی دیگری را هدایت میکند.
3. تولید کننده موسیقی (Music producter)
این نوع از نوازندگان از فناوری کامپیوتری برای اصلاح و ایجاد موسیقی در یک استودیو استفاده میکنند.
4. آهنگساز (Composer)
آهنگساز حرفهای موسیقی همان کسی است که موسیقی میآفریند و به اصطلاح عامیانه موسیقی را میسازد.
5. معلم موسیقی
معلم موسیقی هم نوعی نوازنده محسوب میشود که این هنر را در یک کلاس به دیگران آموزش میدهد.
6. ارکستراتور
ارکستراتور یک دستهبندی دیگر از مشاغل گروه موسیقی است که مسئولیت اختصاص دادن سازهای مختلف به یک گروه را بر اساس قطعات موسیقی بر عهده دارد.
7. تنظیم کننده (Arranger)
این شخص وظیفه تعیین مناسبترین سازها را برای نواختن بر اساس یک آهنگ خاص بر عهده دارد.
چگونه نوازنده موفق شویم؟
شما برای تبدیل شدن به یک نوازنده و کسب مهارتهای بیشتر، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید. در ابتدا تصمیم بگیرید که میخواهید چه نوع نوازندهای باشید. نوازندگان انواع مختلفی دارند و هر نوع به مجموعهای از مهارتها و تجربات متفاوت نیاز دارد. دانستن این موضوع که قصد دارید چه نوع نوازندهای باشید برای شما ضروری است. این آگاهی به شما کمک میکند تا مسیر شغلی خود را از نظر کسب تجربه، دانش و تخصص بهتر انتخاب کنید.

یک ساز یاد بگیرید
لازم است تا برای نوازندگی یک ساز را انتخاب کنید. در واقع اگر قصد دارید تا یکی از آلات موسیقی را بنوازید، باید یک ساز را برای یادگیری و تمرین انتخاب کنید. اگر مطمئن نیستید که چه سازی را برای نواختن دوست دارید یا باید سراغ کدامیک بروید، بهتر است با سازهای اساسی مانند گیتار یا پیانو شروع کنید. البته قبل از آن اگر نمیدانید گیتار چیست یا سایر ساز ها را نمیشناسید بهتر است با آن ها آشنا شوید.
هنگام انتخاب ساز، نوع موسیقی را که می خواهید اجرا کنید هم لازم است در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر می خواهید جاز بنوازید، باید ابزاری را انتخاب کنید که معمولاً در این نوع موسیقی استفاده میشود. همچنین اگر تمایل دارید در این شغل موسیقی بسازید، سازی را انتخاب کنید که به راحتی با انواع سبکهای موسیقی، مانند گیتار سازگار باشد
یادگیری درس موسیقی
درس موسیقی را جدی یاد بگیرید. یک راه عالی برای شروع حرفهای به عنوان یک موسیقیدان، یادگیری درسهای موسیقی است. یادگیری یک مهارت جدید به تنهایی ممکن است سخت باشد، بنابراین یک معلم موسیقی میتواند شما را در حین یادگیری اصول نوازندگی و خلق موسیقی راهنمایی کند.
تمرین منظم
پس از این انتخابها، لازم است به طور منظم تمرین کنید. یکی از مهمترین اولویتهای یک نوازنده حرفه ای، تمرین منظم است. حتی اگر استعداد طبیعی برای موسیقی دارید، باز هم باید به طور منظم آواز خواندن یا نواختن ساز را تمرین کنید. هر روز حداقل 45 دقیقه تمرین کنید و تکنیکها و نوع موسیقی را که هنگام تمرین استفاده میکنید را به چالش بکشید و تغییر دهید.
ملحق شدن به یک گروه موسیقی
میتوانید به یک گروه بپیوندید. زمانی که شما با یک ساز یا آواز خاص آشنا شدید و مهارتهای اولیه را بدست آوردید، میتوانید به یک گروه موسیقی ملحق شوید. این کار باعث میشود به عنوان یک نوازنده یا موسیقیدان، تجربیات بیشتری بدست بیاورید. همچنین پیوستن به یک گروه موسیقی راهی عالی برای ایجاد ارتباطات مفید در صنعت موسیقی میباشد.

ضبط موسیقی
بهتر است موسیقی خود را ضبط کنید. ضبط موسیقی شما به چند دلیل مهم است: اول، میتواند به شما کمک کند که نواختن خود را بشنوید و به شما امکان میدهد هر زمینهای را که باید روی آن پیشرفت کنید، شناسایی کنید. اگر میخواهید موسیقی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، ضبط موسیقی نیز ضروری است.
سوالات متداول پیرامون نوازنده کیست و نوازندگی چیست؟
برای تبدیل شدن به یک نوازنده واقعی چه کارهایی انجام دهیم ؟
برای تبدیل شدن به یک نوازنده ماهر نیاز به مهارت های مختلف است که آن هارا بصورت کامل در این مقاله معرفی کرده و شرح دادیم.
جمع بندی
هرگز تسلیم نشوید. شغل نوازندگی یا به عنوان موسیقیدان بسیار متفاوت از مشاغل دیگر در سایر صنایع مانند امور مالی یا فناوری است. ممکن است زمان ببرد تا خود را به عنوان یک نوازنده بسازید و مورد توجه دیگران قرار بگیرید، اما ارزشش را خواهد داشت.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.