حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  9 فروردین 1403
حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  9 فروردین 1403
0

نحوه نگهداری ساز گیتار (7 نکته کلیدی)

556 بازدید
نگهداری ساز گیتار و نکات تمیز کردن آن
امتیاز دهید

نگهداری از ساز، موضوعی است که بیشتر هنر آموزان به آن توجه کمی دارند. همین عامل باعث می شود در طولانی مدت کیفیت سازشان افت پیدا کند و با تغییر صدای سیم ها، فرد متوجه اشکال در ساز شود و در آن مرحله به فکر تغییر سیم ها و یا تعمیر ساز بیافتد. اما نگهداری از ساز، بسیار مهم و در صدای خروجی ساز و حفظ کیفیت بسیار تاثیر گذار است. بنابراین در این مقاله از سایت وب آوا قصد داریم 7 نکته کلیدی در مورد نحوه نگهداری ساز گیتار را معرفی و تاثیر آن را بر روی کیفیت ساز و کیفیت صدای خروجی بررسی کنیم.

همه اجزای مهم قطعات تشکیل دهنده گیتار
همه اجزای مهم سازنده گیتار

در ساز گیتار کدام اجزا مهم هستند؟

ساز گیتار از بخش های مختلفی ساخته شده است. از جمله مهمترین قسمت های سازنده این ساز پرطرفدار و محبوب، سیم ها، صفحه صدا، دسته یا گردن و پل خرک هستند. سایر قسمت های سازنده از اهمیت کمتری نسبت به این چهار قسمت برخوردار هستند. ایجاد اشکال و ایراد در هر یک از این چهار قسمت باعث افت کیفیت شدید در ساز و صدای خروجی خواهد شد. پس قبل از ایجاد هرگونه اشکال و ایراد در ساز، نگهداری و مراقبت صحیح از این 4 جزء اصلی گیتار بسیار مهم است. به همین منظور باید نحوه نگهداری از ساز گیتار را به صورت اصولی یاد بگیریم و رعایت کنیم.

همچنین بخوانید  3 روش عملی نواختن گیتار برای چپ دست ها

7 نکته کلیدی در مورد نحوه نگهداری ساز گیتار

برای نگهداری از گیتار موارد هستند که باید حتما آن هارا رعایت کنیم. این موارد شامل:

1- هیچ وقت نا کوک ننوازید

این نکته در میان تمام ساز ها مشترک است. فرقی ندارد شما گیتار مینوازید یا سنتور و سه تار و … . باید به این نکته توجه داشته باشید که هیچگاه ساز خود را نا کوک ننوازید. این باعث می شود گوش شما به صدای ناکوک عادت کند و در ادامه در کوک کردن به مشکلات دیگری بر می خورید. از طرفی سیم ها زمانی که ناکوک نواخته شوند، دچار فرسودگی بیشتری خواهند شد.

2- هنگامی که ساز را کنار میگذارید از کوک خارج کنید

این نکته بسیار مهم است. در ساز ها، از هر نوعی که هستند، بهتر است پس از نواختن، ساز را از کوک خارج کنید و سپس آن را در کاور گذاشته و آویزان کنید. علت از کوک خارج کردن، جلوگیری از وارد آمدن فشار به سیم ها و دسته است. به این صورت عمر مفید سیم ها و در نهایت ساز بیشتر خواهد بود.

3- قبل از نواختن دستهایتان را بشویید و خشک کنید

شستشوی دست ها پیش از نواختن و دست گرفتن ساز، یک مورد عمومی از سری نکات نحوه نگهداری ساز گیتار است که برای همه ساز ها قابل تعمیم است. چربی روی پوست دست می تواند سطح گیتار را چرب کند. این چربی و یا رطوبت دست، باعث تغییر شکل در ساز می شود و همچنین آلودگی بسیار زیادی را به سطح ساز وارد میکند. بنابراین سعی کنید همیشه قبل از شروع نواختن موسیقی، دست هایتان را بشویید و کاملا خشک کنید.

4- توجه به سیم های گیتار

سیم های گیتار نیز بسیار مهم هستند. یک نکته بسیار مهم در نحوه نگهداری ساز گیتار نگهداری از سیم ها است. هر گیتار از 6 سیم برخوردار است که ضخامت این سیم ها در انواع گیتار متفاوت و از جنس های مختلفی هستند. سیم های گیتار اصلی ترین قسمت در تولید صدای با کیفیت هستند پس نگهداری از آنها بسیار با اهمیت است. بهتر است گیتار را در جاهای بسیار گرم و بسیار سرد قرار ندهید و زمانی که نواختن شما به پایان رسید، سیم ها را از کوک خارج و آزاد کنید

همچنین بخوانید  سلفژ چیست؟ (3 بخش اصلی آن)

5- نحوه نگهداری ساز گیتار با توجه به صفحه صدای گیتار

صفحه صدا همان قطعه ای است که روی پا می گذاریم و دستمان را به آن تکیه می دهیم. این قسمت از بدنه ساز گیتار نباید هیچگونه ترک یا شکستگی داشته باشد. بنابراین باید از آن در برابر ضربات مراقبت کنید. یکی از نکات در مورد نحوه نگهداری ساز گیتار، استفاده از کاور مناسب و ضد ضربه برای محافظت از این قسمت است.

6- دسته یا گردن در گیتار

مهم ترین قسمت در سازهای سیمی، دسته یا گردن ساز است. در گیتار هم این موضوع صدق میکند. در خصوص نحوه نگهداری ساز گیتار موارد زیادی وجود دارد، اما دسته ساز گیتار، از تمام قسمت های دیگر، بسیار حساس تر است و مراقبت ویژه ای نیاز دارد. یکی از مواردی که باعث تخریب این قسمت می شود، رطوبت است. رطوبت بالا باعث خمیده شدن دسته و یا ناهموار شدن سطح آن می شود.

بعلاوه قرار گرفتن در معرض نور مستقیم نیز می تواند باعث پوسیدگی آن یا گرم و سرد شدن آن و در نهایت تغییر شکل دسته شود. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است از کاور های مقاوم در برابر گرما و رطوبت استفاده کنید و ساز را پس از استفاده درون کاور گذاشته و آن را آویزان کنید. گذاشتن گیتار به صورت افقی روی زمین و یا تکیه دادن آن نیز می تواند باعث زاویه دار شدن دسته شود.

نحوه نگهداری ساز گیتار - دسته یا گردن
نحوه نگهداری ساز گیتار – دسته یا گردن

7- نحوه نگهداری ساز گیتار، مراقبت از پل خرک یا تیغه خرک

نکته هفتم از هفت نکته کلیدی نحوه نگهداری ساز گیتار مربوط به پل خرک یا تیغه خرک گیتار می شود. پل خرک یا تیغه خرک قسمتی از گیتار است که سیم ها به صورت مستقیم با آن تماس دارند. ارتفاع خرک و جایگاه دقیق آن نقش اساسی در صدای ساز دارد.

همچنین ممکن است تابیدن مستقیم نور به ساز و خرک، و سرد و گرم شدن خرک ساز، و یا مرطوب شدن آن، باعث تغییر شکل خرک شود. این تغییر شکل باعث خواهد شد ساز درست کوک نشود و کیفیت صدای خروجی آن به شدت تضعیف شود. یکی از مهم ترین نکات در نحوه نگهداری از ساز گیتار، مراقبت از خرک در برابر جابجا شدن و شکستن است.

نحوه نگهداری ساز گیتار - خرک
نحوه نگهداری ساز گیتار – خرک

سوالات متداول پیرامون نگهداری ساز گیتار

چرا نحوه نگهداری ساز گیتار اهمیت دارد ؟

نگهداری از ساز موضوع مهمی بوده و در صدای خروجی ساز و حفظ کیفیت بسیار تاثیر گذار است.

همچنین بخوانید  نحوه کوک کردن هنگ درام و آشنایی بیش تر با این ساز

فقط گیتار است که نیاز به نگهداری دارد؟

خیر! تمامی ساز ها نیاز به مراقبت و نگهداری دارند که در همین سایت به اصول مراقبت از سایر ساز ها پرداخته‌ایم.

سخن پایانی در مورد نحوه نگهداری ساز گیتار

امروزه با قیمت های بسیار بالای خرید و تعمیر ساز، اهمیت نگهداری و مراقبت از ساز بیش از پیش احساس می شود. دیدن آموزش در مورد نحوه نگهداری ساز گیتار، به شما کمک می کند از ساز گیتار گران قیمت خود به خوبی مراقبت کنید تا آسیبی به آن وارد نشود. مهم ترین قسمت های سازنده گیتار، سیم ها، دسته، خرک و صفحه صدا است. بنابراین شما می توانید با مراقبت از این چهار ناحیه، که اصلی ترین قسمت های یک ساز گیتار هستند، تاثیر بسزایی در ماندگاری ساز گیتار خود داشته باشید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://webawaa.ir/?p=1834
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد نحوه نگهداری ساز گیتار (7 نکته کلیدی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.