حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  1 اردیبهشت 1403
حمایت مجموعه هنری پاسارگاد از خواننده ها و نوازندگانی که تازه فعالیت خود را شروع کرده اند. اطلاعات بیشتر
  1 اردیبهشت 1403
0

آشنایی با انواع سبک های موسیقی

893 بازدید
آشنایی با سبک های موسیقی
4.5/5 - (2 امتیاز)

یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین شاخه های هنر که می توان به آن اشاره نمود، هنر موسیقی است. در موسیقی با تبدیل نت به صدا می توان احساسات و حالات درونی خود را به گوش مخاطبان رساند. در واقع تنوع بالای سبک ها و آلات موسیقی از مهمترین علت های محبوبیت این رشته محسوب می شود.

به ویژگی های یک قطعه موسیقی از قبیل تکنیک های اجرای آن، دوره زمانی، نوع سازهای به کار رفته و همچنین ریشه های جغرافیایی یا منطقه ای آن، سبک موسیقی، ژانر یا گونه اطلاق می شود. با توجه به اینکه سبک های موسیقی غربی و ایرانی از تنوع زیادی برخوردارند، از این رو، در این مقاله از سایت وب آوا سعی کردیم به معرفی مهمترین سبک های موسیقی جهت آشنایی هر چه بیشتر شما در این زمینه بپردازیم.

انواع سبک های موسیقی
آشنایی با انواع سبک های موسیقی

انواع سبک های موسیقی کدامند؟

شما هر موسیقی که تاکنون گوش کرده اید، دارای سبک خاصی بوده است. سبک راک، پاپ، کلاسیک، سبک سنتی ایرانی، مینیمال، سبک رپ، جز، اپرا و غیره از مهمترین سبک های موسیقی در جهان به شمار می روند. هر کدام از این سبک ها با یکدیگر تفاوت هایی دارند و هنرمندان مختلفی به اجرای آنها می پردازند. در ادامه هر یک از سبک های موسیقی را معرفی خواهیم کرد.

سبک کلاسیک:

این سبک به عنوان مادر سبک های موسیقی، نوعی موسیقی آکادمیک به شمار می رود. به طور کلی موسیقی کلاسیک به مجموعه گسترده ای از فرم ها و سبک های مختلف مرتبط به هم اطلاق می شود. به عبارت دیگر، بیشتر سبک های موسیقی برگرفته از موسیقی کلاسیک هستند. 500 سال بعد از میلاد مسیح را می توان آغاز این سبک موسیقی دانست. این سبک شامل 4 دوران باروک، کلاسیک، رمانتیک و همچنین دوره کلاسیک مدرن می شود. یکی از ویژگی های ممتاز سبک کلاسیک، وجود تضاد و تنوع فراوان در آن است. شایان ذکر است که رواج ژانر موسیقی کلاسیک، بیشتر در قاره آمریکا و اروپا بوده است.

همچنین بخوانید  راهنمای خرید اولین گیتار برای شروع نواختن
موسیقی سبک کلاسیک
موسیقی سبک کلاسیک

سبک موسیقی مینیمال:

موسیقی مینیمال به طور رسمی از دهه 1960 آغاز گردید و در واقع با تصمیم گروهی از موسیقیدانان شکل گرفت که به سراغ موسیقی ساده به جای رو آوردن به فرمول های پیچیده ملودی و هارمونی رفتند. تأکید موسیقی مینیمال (Minimal music) یکی از سبک های موسیقی بر ثابت ماندن ملودی، ریتم، تمپو و آکورد بوده تا اجرای المان های پایه موسیقی بدون کوچکترین تغییری صورت گیرد.

موسیقی پاپ:

منشأ موسیقی پاپ از دل مردم و بطن جامعه است. موسیقی پاپ یکی از سبک های موسیقی دارای جنبه آرامش بخش بوده و معمولاً نقطه مقابل موسیقی فولک و کلاسیک محسوب می شود. شادی آور بودن  قطعه موسیقی پاپ، سبب ایجاد احساس شادی در شنونده شده و یا اگر غمگین باشد مایه امیدواری و تسکین وی خواهد بود. موسیقی پاپ در دهه 50 میلادی آغاز گردید و معمولاً ترانه های پاپ در سه دقیقه قابل اجرا هستند.

موسیقی پاپ
موسیقی پاپ

موسیقی راک:

از دیگر سبک های موسیقی پرطرفدار و مشهور که می توان به آن اشاره نمود، سبک راک است. اجرای موسیقی راک ریتمیک توسط آلات موسیقی خاصی مانند گیتار باس، گیتار الکتریک و درام و غیره صورت می گیرد. یکی از شاخصه سبک راک، بلندی اصوات است. 

موسیقی راک
موسیقی راک

موسیقی جاز (جز):

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، سبک جاز(به انگلیسی jazz) با کمک سیاه پوستان آمریکایی پا به عرصه موسیقی گذاشت.مهمترین ویژگی سبک جاز ، ریتم آن است که از ابزار موسیقی کنترباس، گیتار، سازهای کوبه ای و پیانو در ساخت آن استفاده می شود. جهت ایجاد بداهه نوازی و ملودی در این سبک از موسیقی، سازهای کلارینت، ویبرافون، پیانو، ساز بادی برنجی و غیره به کار می رود.

موسیقی جاز
موسیقی جاز

سبک موسیقی رپ:

به نشانه اعتراض به مشکلات زندگی و تبعیض نژادی، در دهه 1960 میلادی توسط سیاهپوستان آمریکایی، سبک موسیقی رپ پدید آمد که هم اکنون نیز به یک شیوه اعتراضی برای جوانان سرتاسر دنیا تبدیل شده است. ریتم موسیقی رپ بسیار تند بوده و کلمات به صورت پی در پی و به سرعت در آن بیان می شوند.

همچنین بخوانید  نحوه نگهداری ساز گیتار (7 نکته کلیدی)
موسیقی رپ
موسیقی رپ

سبک اپرا:

 یکی از نمونه های بارز موسیقی کلاسیک که می توان از آن نام برد، سبک اپرا است. در واقع اپرا را می توان نمایشی دانست که با همراهی ارکستر به آواز اجرا می شود. اپرا از سه بخش اصلی اوورتور یا پیش درآمد (مقدمه اپرا)، آریا (بخش اصلی اپرا) و رسیتاتیف (نوعی فن بیان) تشکیل شده است. 

موسیقی اپرا
موسیقی اپرا

سبک موسیقی الکترونیک:

 در سبک موسیقی الکترونیک، تکنولوژی روز و خلاقیت انسان با هم به تلفیق در آمده و صداهایی حاصل می شود که امکان ایجاد آن در موسیقی اکوستیک وجود ندارد. از ژانرهای موسیقی الکترونیک می توان به موسیقی صنعتی، الکترونیکا، رقص الکترونیک و موسیقی امبینت اشاره نمود. در سبک موسیقی الکترونیک صدا دارای هارمونیک عالی و مناسبی خواهد بود.

موسیقی الکترونیک
موسیقی الکترونیک

سبک موسیقی سنتی ایرانی:

پیدایش این سبک موسیقی به دوران قبل از میلاد مسیح باز می گردد و البته با عنوان موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک ایرانی نیز شناخته می شود. سبک موسیقی سنتی شامل چندین نت و ملودی کوتاهی به اسم گوشه می باشد. موسیقی سنتی ایرانی از 7 دستگاه شور، چهارگاه، سه گاه، نوا، همایون، ماهور و راست پنجگاه تشکیل شده است.

موسیقی ایرانی
موسیقی ایرانی

سبک موسیقی هیپ هاپ:

از دیگر سبک های موسیقی که می توان به آن اشاره نمود، سبک هیپ هاپ است که از اواسط دهه هفتاد پا به عرصه موسیقی جهان گذاشت و شامل ترکیبی از اسکرچ و صدا می باشد. در واقع داستان زندگی افراد به شکل ریتمیک در سبک هیپ هاپ اجرا می شود. تا اوایل سال 2000 این سبک از موسیقی یعنی هیپ هاپ از محبوب ترین سبک ها محسوب می شد. 

موسیقی هیپ پاپ
موسیقی هیپ پاپ

سبک موسیقی امپرسیونیسم:

سبک امپرسیونیسم، یکی از سبک های موسیقی مدرن محسوب می شود که آغاز آن در قرن  19 میلادی با حرکت به سوی ذهنیت گرایی بود و بتدریج به طرف هنر رئالیستی و انتزاعی جهت گرفت. موسیقی امپرسیونیسم (Impressionism in music) با هنر تصویری امپرسیونیست مرتبط است.  

همچنین بخوانید  تجربه نشاط در زندگی

موسیقی کانتری:

از دیگر سبک های موسیقی که می توان به آن اشاره نمود، موسیقی کانتری (Country music) است که به عنوان نوعی موسیقی محلی، به زبان ساده ای سنت ها و عواطف را بیان می کند.

موسیقی کانتری
موسیقی کانتری

سوالات متداول کاربران پیرامون انواع سبک های موسیقی

در کل چند نوع سبک موسیقی داریم؟

در این مقاله 12 نوع از سبگ های موسیقی را به شما معرفی کردیم که برای آشنایی با هرکدام پیشنهاد میکنیم به بخش مربوطه در مقاله مراجعه کنید.

تفاوت سبک رپ با هیپ هاپ در چیست؟

در موسیقی هیپ هاپ هیجان بیشتر بوده و خیلی تند نبوده و انعطاف پذیر بوده، اما برعکس در سبک رپ که در واقع شاخه ای از هیپ پاپ بوده تمرکز خواننده بیشتر روی اعتراض یک موضوع می باشد .

جمع بندی

سبک موسیقی برای بیان حالات قطعه های موسیقی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. هر نوازنده ای که می خواهد در زمینه موسیقی به مهارت بالایی برسد باید با انواع سبک های موسیقی آشنایی کافی پیدا کند. 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://webawaa.ir/?p=2199
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد آشنایی با انواع سبک های موسیقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.